vrijdag 9 mei 2014

Gambia: George Town

Hee zeytin

Hier gaan we naar George Town een  dorp dat 325 km diep het land in ligt. Tijdens deze trip zie je echt Gambia. Hier was ik nog zwakjes de vermoeidheid spat ervan af.

Update 

Tijdens deze trip ga je en je zie rijst- en pindavelden, de vele soorten lokale markten, je gaat naar een Nomadische familie op bezoek, deze zijn Fula mensen. Je maakt enkele bush stops om de benen te strekken of om een plasje te doen, want het is een lange rit.  Aangekomen in George town gaan we na de lunch naar het indrukwekkende slavenhuis en de slavenmarkt  want George Town was in de 17de en 18de eeuw een koloniale stad. Waar de slavenmarkt gehouden werd was de plek waar schepen  volgeladen werden met slaven om nooit meer terug te komen.

En dan gaan we terug naar onze Afrikaanse Bush hotel waar er geen elektriciteit is dus er is ook geen warm water, wat absoluut geen probleem is want in George Town is het heet, bijna altijd boven de 40 graden tijdens het seizoen. De volgende dag na het ontbijt maak je een boottocht van 4 uurtjes dus lekker relaxen,zonnebaden en uitwaaien genietend van het uitzicht. Je hebt de kans om Nijlpaarden te spotten, en je gaat ook langs het Baboon eiland waar Chimpansee opgevangen en verzorgd worden. Je stap dan weer over op de bus en ga je naar de Mysterieus Wassau Stone Circles. Hoe komen die loodzware stenen daar en waarvoor dienden ze, de stenen zijn duizenden jaren oud. Onderweg maken we natuurlijk weer stops  en om drinken te kopen. Je ziet ook een plek waar er vele Termieten nesten te vinden zijn. Deze zijn zo hoog en groot. Heb je ergens een termieten nest gezien, dat wilt zeggen dat er maar op enkele meters onder de grond water te vinden is.

En een tip ben je van plan om ooit deze trip te doen neem schoolmateriaal en snoepgoed mee voor kinderen een geeft het aan de gids om het voor je uit te delen want anders wordt het een gekkenhuis.
En je ziet het, ik heb me hoofd gebonden mij go to style de afgelopen maanden. Lekker snel en makkelijk. En voor die vrouw op  het einde had ik alsnog twee lege flessen gevonden in de bus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten