vrijdag 16 oktober 2009

Echt jammer

Vandaag na het boodschappen halen was ik effe langs de Blackhair winkel om gewoon rond te snuffelen en te babbelen met de eigenaar die me bij me naam groette (kan je nagaan hoe vaak ik daar naar toe ga) toen er en klant binnenkwam met een heel leuk klein meisje. (Beiden konden wat basic advies over hun haren goed gebruiken). Ze zei dat ze op zoek is naar een relaxer.
Die man zei oke, vroeg welke, klimt alvast op een bankje om eentje te pakken voor haar.

Ze zegt No,no for my daughter.
Ik schrok, me ogen werden groter en ik hield me adem effe in. Meiden dat kind was nog niet eens 7 jaar. Jaa d'r haar zag er dof uit en het had pluisjes in. De moeder had het in 7 of 8 kleine staartjes gezet met van die draden waardoor het haar stijf stond, en ze had van die krenten achter d'r hoofd dat aanduid dat het haar super droog is en niet optijd gewassen of gekamd wordt.
Die vrouw sprak geen Nederlands en ik zweer het je ze kon niet lezen want ze vroeg aan die man om voor haar op te lezen hoe ze te werk moest gaan.
Ik wilde wat zeggen maar ook niet in de weg staan om zijn winst kwijt te raken maar ik moest wat zeggen. Ik zei wacht effe, wacht effe ik moet dit vragen en ik draaide me naar haar toe en vroeg aan haar waarom, waarom doet ze dit, en ze zei "her hair is hard to handle and I don't have time". Ik keek naar het kind haar, het was nog niet eens 12 cm lang.
En ik keek naar de moeder relaxed haar die ook schreeuwt voor hulp want het stak uit vanonder een muts.
Om een lang verhaal kort te maken zei ik: neen haar haar is niet moeilijk vooral hoe ze naturel en nog veels te jong is. Ik vertelde haar wat ze allemaal kan doen en wat ik allemaal doe. Van alles wat ik tegen haar zei het enige wat ze tegen me zei was: But you relaxed your hair.
En ik zei ja. Maar weet je hoeveel tijd en geduld erin zit ?
En weet je hoelang ik erover heb gedaan om het zo Gezond te krijgen en te houden!!
Laat die lengte. Gezonde draden daarvoor moet je gaan en op dit moment is je dochter haar haren en hoofdhuid superdroog (in mijn hoofd niet gezond) dat is geen goede basis om te relaxen, want het wordt nog droger door die relaxer. En ze is nog te jong !!!

Ik heb me best gedaan maar die dame had haar besluit allang gemaakt voordat ze in die winkel was, want ze gingen weg met een kinder relaxer pakket, een moister haarspray, olie om haar roos tegen te gaan (was je haren tenminste 1x in de week en je heb geen last van haar roos)
Olie om op haar kale plekken te zetten (haar hele voorhoofd tot aan haar slapen was kaal)
En pikzwart wave en LIJM.
Lijm dames, lijm om het haar te plakken

Ik vind het erg dat ze dat kind haar gaat verpesten, want de kleine zei dat ze elke woensdag op zwemles gaat. Ik schudde me hoofd.................(zucht)
Niet omdat ik wat basic dingens weet ga ik opeens de specialiste uithangen maar met deze simpele tips zou die dame het veel makkelijker hebben.
De eigenaar zie tegen mij ik dat ik geen Blackhair winkel zou kunnen runnen want ik zou helemaal geen winst maken. Ik kon alleen maar me hoofd schudden en denken van zij zal zeker niet de enige zijn dat dit vandaag gekocht heeft voor haar dochter(tje)....Ciaaaoooxxx

2 opmerkingen:

 1. Ik kan het wel begrijpen dat je met die vrouw probeerde te praten. Ik heb een film gezien Good Hair van Chris Rock. Gaat ook over relaxen etc. En op youtube had Tyra Banks het ook over die film. Maar daar was vrouw die het zelfs bij haar dochter van 3/4 deed.Ik snap het niet. In een toko of een andere winkel zijn zoveel verschillende producten voor kroeshaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniempje :)
  Jaaa en voor kindjes
  Kijk ons haar is een heel ander koek dat is een feit en dankzij mijn haarreis snap ik het een of ander ervan
  Maar kindjes met relaxer gaat mijn verstand te boven dat kan echt niet no matther what....

  BeantwoordenVerwijderen